Tartalom

A telepítésről
Regisztráció
Általános tudnivalók, főmenü
A műhelyrajz elkészítése
Ellenőrzés a térbeli modellen
A kiterítés elkészítése
Kiterítési opciók
Az adatok mentése
Nyomtatás
Mentés plotter-fájlba
Beállítások
Ábragyűjtemény

Ellenőrzés a térbeli modellen

A 3D nézet gombra kattintva egy új ablak jelenik meg a program főablak fölött, amely az alkatrész térbeli képét tartalmazza. A rajzterületre kattintva, és az egér bal gombját lenyomva tartva az egér mozgatásával változtathatja a nézőpontot, vagyis körbejárhatja, forgathatja az alkatrészt.

Az ablak fejléce alatt elhelyezkedő kezelősáv első négy ikonjának segítségével választhatja a nagyítást, az elmozgatást, a forgatást, vagy a forgatást automatikus képmezőbe illesztéssel.

A hasáb ikont megnyomva a kép mozgatása közben csak az alkatrész térbeli határolódoboza látszik, a végleges kép csak az egérgomb felengedésével jelenik meg (ez kisebb számítási teljesítményű, lassabb gépeknél lehet hasznos.)

A következő 3 ikon a nézőpontot szemből-, oldal-, vagy felülnézet irányába állítja be.

A következő ikonra kattintva a felnagyított vagy elforgatott képet a rajzlap képmezőjébe, középre helyezve illeszti be.

A 4 különböző megjelenésű kúpot ábrázoló ikonnal választhatja ki a megjelenítés módját, amely lehet főgörbés, drótvázas, takartvonalas vagy árnyékolt. Árnyékolt megjelenítésnél a piros kis lámpa nyomógombot benyomva átválthat a megvilágítási irány megváltoztatására.

Az ábrázolásmódok ikonjai mellett található a térbeli megjelenítés opcióinak ikonja. Itt állíthatja be a térbeli modell felbontásának finomságát és a térbeli megjelenítő ablak és a modell színeit. (Ez a gomb csak Árnyékolt üzemmódban aktív.)

A különböző kezelőszervek funkciójáról - a főmenühöz, és a egyéb kezelőszervekhez hasonlóan - itt is az ablak alján elhelyezkedő üzenetsor szövege tájékoztat.

A kis floppylemez ikonra kattintva az ablak tartalmát Windows bitmap (BMP) formátumban mentheti el.

A képernyő ikonnal képernyővédő üzemmódba válthat. Képernyővédő módban a program véletlenszerűen forgatja a képernyőn a térbeli modellt. Indításkor meg kell adnia a léptetés időközét 1/1000 másodpercben és a forgatás lépésközét 1/100 fokokban. A paramétereket a gép sebességétől függően állítsa be. A képernyővédő üzemmód 3 másodperc után indul el, és az egér megmozdítására a program visszaáll eredeti állapotába.