Tartalom

A telepítésről
Regisztráció
Általános tudnivalók, főmenü
A műhelyrajz elkészítése
Ellenőrzés a térbeli modellen
A kiterítés elkészítése
Kiterítési opciók
Az adatok mentése
Nyomtatás
Mentés plotter-fájlba
Beállítások
Ábragyűjtemény

A műhelyrajz elkészítése

Egy menüpont kiválasztása után a jobboldali adatbeviteli táblázatban, a mezőket kitöltve beviheti a megszerkeszteni kívánt alkatrészt meghatározó, jellemző méreteket. Az adatbeviteli mezők fölött az adott méret szöveges leírása, előtte annak betűjele, utána pedig annak mértékegysége olvasható. Az adatbeviteli mezőkbe általában csak számokat vihet be, törtszámok esetén 1 tizedesjegy pontosságig. Mindig, minden adatbeviteli mezőt ki kell töltenie, ellenkező esetben a program hibaüzenettel figyelmeztet. Hibaüzenetet küld a program akkor is, ha a bevitt méretek a program által kezelt mérethatárokon kívül esnek, vagy a bevitt méretek között ellentmondás van. (Ellentmondás esetén a hibaüzenet ablakában a program kiírja azokat az összefüggéseket, amelyeknek a méretekre teljesülniük kell.)

Az adatbeviteli mezők között a TAB - SHIFT+TAB billentyűkkel mozoghat föl-le, az Új adatok gombra kattintva az összes mezőt kiürítheti.

Ha a Műhelyrajz gomb felirata kék színű, az azt jelzi, hogy a program az adatbevitelre és a műhelyrajz elkészítésére vár. Amíg ez nem történik meg, addig a Kiterítés gomb nem kiválasztható, szürke.

Helyes adatbevitel esetén a Műhelyrajz gombra kattintva a baloldali rajzlapon elkészül a műhelyrajz, amin a bemenő, és az esetleges számított részeredmény méretek eltérő színnel vannak megkülönböztetve.

Ha a műhelyrajz elkészült, a program kékre váltja a Kiterítés gomb feliratát, jelezve, hogy továbbléphet a kiterítéshez.

A rajzlap fölötti két gomb segítségével válthat az Ábra és az Adatok között. Az Adatok gombra kattintva a számított részeredmények értékét is megtekintheti. Az ábra és az adatok közötti váltásra lehetőség van a rajzlap felugró (popup) menüjében is.