Tartalom

A telepítésről
Regisztráció
Általános tudnivalók, főmenü
A műhelyrajz elkészítése
Ellenőrzés a térbeli modellen
A kiterítés elkészítése
Kiterítési opciók
Az adatok mentése
Nyomtatás
Mentés plotter-fájlba
Beállítások
Ábragyűjtemény

Beállítások

Ebben a menüpontban a program megjelenését és működését befolyásoló paramétereket állíthatja be.

Az almenüpontok: Könyvtárak, Rajzelemek, Képernyő, Nyomtatás, Plotter, 3D.

  • A Könyvtárak almenüpontban a mentésre kerülő adatfájlok, plotter-fájlok és bitmap képek alapértelmezett könyvtárát adhatja meg.
  • A Rajzelemek almenüpontban a rajzlap, a vonalak, a bemenő és a számított méretek színét határozhatja meg.
  • A Képernyő-paraméterek almenüpontban beállíthatja a rajzlap margóit, a méretnyilak szögét és hosszát, a méretvonalak távolságát, a segédvonalak távolságát, a vonalvastagságokat és a betűtípusokat.
  • A Nyomtatóparaméterek almenüpontban beállíthatja a nyomtatott rajz margóit, a méretnyilak szögét és hosszát, a méretvonalak távolságát, a segédvonalak távolságát, a vonalvastagságokat és a betűtípusokat. A beállítások ellenőrzéséhez próbanyomtatási lehetőség áll rendelkezésére.
  • A Plotter-paraméterek almenüpontban beállíthatja a rajzlap és a rajz margóit, a méretnyilak szögét és hosszát, a méretvonalak távolságát, a segédvonalak távolságát és a szövegek betűméretét.
  • A 3D paraméterek almenüpontban beállíthatja a rajzelemk (háttér, vonalak, határolódoboz) színét, a térbeli modell felbontását, valamint a 3 alapszínből (piros, kék, zöld) palettát állíthat össze a külső és a belső felület színezéséhez.

A beállítások elfogadása után az értékek az adott programfutás időtartama alatt érvényesek.

Amennyiben egy dialógusablakban bejelöli a Mentés alapértelmezésként jelölődobozt, a beállítások elmentődnek, és a program a következő futtatáskor is ezekkel a paraméterekkel indul.