Tartalom

A telepítésről
Regisztráció
Általános tudnivalók, menü
A műhelyrajz elkészítése
Ellenőrzés a térbeli modellen
A kiterítés elkészítése
Kiterítési opciók
Az adatok mentése
Nyomtatás
Mentés plotter-fájlba
Beállítások
Ábragyűjtemény

Általános tudnivalók, menü

A program különböző moduljai a főmenün keresztül érhetők el.

A főmenü egy több noteszlapból álló felület, amelyen a különböző alakzatok 3 csoportra osztva szerepelnek (Keresztmetszetváltoztatók, Irányváltoztatók, Elágazók), valamint itt található a Beállítások fül is.

A 3 alakzattípus noteszlapjai közül választva az adott csoportba tartozó elemek térbeli képei (ikonjai) jelennek meg a nyomógombokon.

Egyes nyomógombok mellett rádiógombokat talál, amelyekkel az adott alkatrész bizonyos tulajdonságait (keresztmetszetek alakja, szimmetria, stb.) állíthatja be. Beállíthatja például, hogy egy nadrágidom kimenő átmérői egyenlők vagy különbözők, egy négyszög-kör átment koncentrikus vagy excentrikus-e, stb. Ezeket az opciókat változtatva a gombokon megjelenő ikonok is megfelelően változnak.

A nyomógombok bármelyikére kattintva beléphet az adott alkatrész almenüpontjába.

A különböző kezelőszervek funkciójáról az ablak alján elhelyezkedő üzenetsor szövege tájékoztat.

Az egész programban, általánosságban érvényes, hogy egy menüpontba belépve először egy osztott ablakban baloldalon egy jellegábrát, jobboldalon egy adatbeviteli táblázatot lát. A jellegábrán az alkatrészt meghatározó síkbeli nézetek beméretezett képe jelenik meg a bemenő méretek betüjeleivel, míg az adatbeviteli táblázat az alkatrész jellegrajzának alapértelmezett méreteivel van kitöltve.

Az adatbeviteli táblázat adatait megváltoztathatja, beviheti a megszerkeszteni kívánt alkatrész méreteit, majd a táblázat alatti Műhelyrajz gombra kattintva megkapja a méretarányos műhelyrajzot.

Ezután a Kiterítés gombra kattintva a program elvégzi az alkatrész terítékének számítását, és megjeleníti a kiterítés szabásait és azok rész-alakzatait. Az adatokat mentheti, plotter-fájlba vagy printerre küldheti. Mindvégig lehetősége van az alkatrész térbeli ellenőrzésére a 3D Nézet gomb segítségével.